Advent u Đurđevcu: Održan koncert grupe COTA G4 te još jedno uprizorenje Živih jaslica

Advent u Đurđevcu: Održan koncert grupe COTA G4 te još jedno uprizorenje Živih jaslica

U jedinstvenom ambijentu uz utvrdu Stari grad još su jednom uprizorene Žive jaslice koje su u ovo blagdansko vrijeme privukle brojne posjetitelje.

Ovom prilikom uprizorene su žive jaslice, te su tako okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac uz pratnju zbora KUD-a Širine Novo Virje.

Mališani su najviše uživali gledati domaće životinje smještene uz štalicu, a u dvorištu Adventskog sela održan je i prigodni Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.

Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i fritulama te se okušati na klizaljkama, a nakon uprizorenja živih jaslica, Đurđevčani su uživali i u koncertu Marka Osmanovića i Dinka Likara, poznatih članova grupe COTA G4.

U sklopu programa, otvorena je i izložba fotografija članova Foto Kino kluba Picok na temu Adventa. Izložbu je otvorio gradonačelnik Hrvoje Janči koji je tom prilikom pohvalio izložene fotografije i doprinos autora okupljenih oko đurđevačkog foto kino kluba. S nekoliko prigodnih riječi o izložbi prisutnima se obratila i članica kluba Anđela Lenhard Antolin koja je naglasila zanimljivost i kreativnost svjetlopisnih promišljanja đurđevačkih foto-umjetnika.

Izvor: Grad Đurđevac


  • Objavljeno, 30. prosinca 2019.
  • Kategorija: Novosti