Dvor Barnagor

Južno od Đurđevca, na sjevernoj padini Bilogore, uz potok Barna, nalazi se selo Čepelovac s ladanjskim stambenim objektom obitelji Trezić. Prema usmenoj predaji, objekt je građen prema zamisli viteza Petra von Trezića, koji je titulu i posjed dobio za zasluge u bitci kod Solferina 1859. godine. Objekt je danas u posjedu obitelji Jelušić-Kranželić.

Dvorac je građen između 1862. i 1867. godine kao prizemni stambeno-gospodarski kompleks L-osnove s unutarnjim dvorištem, visokog dvosljemenog krovišta i izdvojene obrambene kule s arhitektonskim elementima.

Barnagor je postao okupljalištem brojnih umjetnika i ljubitelja prirode, a uz svoje tematske salone ima galerijske prostore i ARS atelje Barnagor. Tu se odvija dinamična galerijska i kreativna djelatnost tijekom cijele godine. Posebnu atrakciju čine prostor oko dvora, drvene šumske stube uz ‘Kazalište u šumi’ i Park pijetlova.

Na imanju je uvijek živo i nešto se događa. Od izložbi i promocija umjetničkih fotografija, foto safarija, preko radionica keramike, promocija knjiga i etno glazbe, pa sve do mogućnosti organiziranja seminarskog i ekološkog turizma.

KORISNI LINKOVI


FOTOGALERIJA