Advent u Đurđevcu: održan Veliki Blagdanski koncert

Advent u Đurđevcu: održan Veliki Blagdanski koncert

Tradicionalni blagdanski koncert održan je ovu nedjelju u Sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac te je još jednom potvrdio da u našem gradu postoji veliki glazbeni potencijal s kojim se može napraviti cjelovečernji kulturni program.

Turistička zajednica grada Đurđevca, Grad Đurđevac i kulturni amateri Grada Đurđevca već tradicionalno krajem svake godine poklanjaju svojim sugrađanima Blagdanski koncert koji je svake godine humanitarnog karaktera.

Pred dvoranom ispunjenom do posljednjeg mjesta đurđevačka publika je uživala u skoro dvosatnom programu u kojem su nastupili: Etno- tradicijska skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Udruga cimbalista Hrvatske, Ženski vokalni sastav Katarene, KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, Dječji zbor Osnovne škole Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Područni odjel u Đurđevcu, Mažoretkinje Grada Đurđevca, Tamburaški sastav KUD-a Petar Preradović, Tamburaški sastav Dangube, Laura Kovačević, Ivana Senjan i Mješoviti zbor Georgius Župe sv. Jurja mučenika Đurđevac.

Pred kraj koncerta gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te župnik Marko Rac poželjeli su svima obilje zdravlja, sreće, ljubavi, osobnog i poslovnog uspjeha u novoj 2020. godini.

U blagdansko vrijeme bogatstva na stolu i mira u obitelji ne smije se zaboraviti na potrebite. Grad, gradske ustanove i vijećnici Gradskog vijeća Grada Đurđevca tradicionalno prikupljaju sredstva za potrebite po čemu su naš grad i svi ljudi koji sudjeluju u vođenju grada jedinstveni primjer u Hrvatskoj. U prikupljanje sredstava uključuju se i naši građani upravo dobrovoljnim prilogom na Blagdanskom koncertu.

Ove godine prikupljala su se sredstva za pomoć potrebitim obiteljima s područja grada korisnicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac, a na koncertu je prikupljeno oko 5.500,00 kuna.

Foto: Ivan Balija, djurdjevac.hr

  • Objavljeno, 30. prosinca 2019.
  • Kategorija: Novosti
Ostale novosti