KOLINJE FEST: održan festival gastronomskih delicija u Svetoj Ani

KOLINJE FEST: održan festival gastronomskih delicija u Svetoj Ani

Od ranog subotnjeg jutra, najmanje prigradsko naselje pokraj Đurđevca zamirisalo je svima nam znanim domaćim specijalitetima. Dvorište oko Društvenog doma u Svetoj Ani danas je bilo središte gastronomsko zabavne manifestacije Kolinje u Svetoj Ani.

Festival je to podravske tradicije vezane uz svinjokolju, odnosno kolinje. Riječ je o programu koju su organizirali Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca i Mjesni odbor Sveta Ana uz pomoć brojnih udruga.

Posjetitelji su mogli kušati domaće čvarke, krvavice, kolinjsko zelje, svinjska jetrica te mnoge druge domaće delikatese. Osim kolinjskih specijaliteta, u ponudi su bili i domaći kolači koje su napravile vrijedne članice Udruge žena Đurđevac, ali i nadaleko poznata Svetojanska zlevanka koju su pripremile članice Udruge žena Svetojanke.

Za dobru i veselu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Veseli tamburaši.

– Ovo je treća godina za redom kako smo se okupili ovdje u Svetoj Ani na manifestaciji Kolinja, koje je sve rjeđe u našim krajevima. Veliki broj ljudi danas na manifestaciji, pokazuje da je nužno očuvati ovu tradiciju, a Sveta Ana kao malo mjesto najbolji je primjer očuvanja te tradicije– rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca te se zahvalio svim mještanima koji su se uključili u organiziranje manifestacije. Osim gradonačelnika na manifestaciji je bio i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Povodom ove gastro manifestacije Biciklistički klub Đurđevac organizirao je već tradicionalnu rekreativnu biciklističku vožnju od Trga sv. Jurja do Svete Ane.

Sudeći po podijeljenim porcijama hrane i nekoliko velikih tepsija ispečenih slasnih zlevanki i kolača organizatori mogu biti zadovoljni.

Izvor: djurdjevac.hr


  • Objavljeno, 15. veljače 2020.
  • Kategorija: Novosti