KUD Petar Preradović svojem gradu za imendan tradicionalno poklonio cjelovečernji koncert

KUD Petar Preradović svojem gradu za imendan tradicionalno poklonio cjelovečernji koncert

Čestitku svojemu Gradu za imendan, uputili su jučer đurđevački glazbenici i folkloraši u prepunoj Sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac uz cjelovečernji koncert povodom obilježavanja Dana Grada.

Naši KUD-ovci imendansko su slavlje iskoristili, na radost i zadovoljstvo prisutnih, za cjelovečernju glasnu plesno-pjevanu šetnju Lijepom našom, ali i za prigodu da sve njegove sastavnice, od najmlađih folkloraša, preko folklornog i tamburaškog sastava kao i svojih vokalnih sastava, daju svoj najljepši dvosatni prilog gradu za imendan.

Tako su pred mnogobrojnom đurđevačkom publikom, uz KUD Petar Preradović, nastupili i Etno tradicijska skupina Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, Dječja sekcija KUD-a Petar Preradović, Dječja tamburaška skupina KUD-a Petar Preradović, plesni parovi manifestacije Drmeš da!, Tamburaški sastav Osnovne škole Đurđevac, Folklorna skupina Osnovne škole Đurđevac, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, Ženski vokalni sastav Katarene te gosti iz KUD-a Prigorec Markuševac.

Gradonačelnik Hrvoje Janči pozdravio je okupljene, te je čestitao svim članovima KUD-a na dosadašnjem uspješnom radu i postignućima, a posebne čestitke uputio je Đurđevčicama koje su ovaj tjedan dobile najveće priznanje svojemu radu, a to je glazbena nagrada Porin. Izrazio je ponos i sreću što ovako mladi ljudi njeguju kulturu i kulturnu baštinu našega kraja, te im se zahvalio na uloženom slobodnom vremenu, trudu i ljubavi.

Đurđevčice su ovom prilikom sa cvijećem iznenadile i svoju kumu, koja im je i dala ime koje nose i po kojem su poznate, a radi se o Anđeli Lenhard Antolin koja im je ovom prilikom od srca čestitala.

Posebno iznenađenje za kraj bila je koreografija dr. Ivana Ivančana Podravski svati u izvedbi bivših i sadašnjih članova KUD-a Petar Preradović.

Za još jedan odličan koncert, poklonjen svome gradu, zaslužni su voditelji KUD-a (Tomislav Markovica, Kristina Benko Markovica i Ivan Benko), voditeljica dječje folklorne grupe KUD-a Petar Preradović Anja Vujčić, voditeljica Etno skupine Dubravka Markovica, voditeljica Folklorne skupine OŠ Đurđevac Monika Rupčić i Bernarda Ferderber, koja je vodila program.


  • Objavljeno, 2. svibnja 2023.
  • Kategorija: Novosti
Ostale novosti