MALI FAŠENK: I ove godine male maškare preplavile Trg sv. Jurja

MALI FAŠENK: I ove godine male maškare preplavile Trg sv. Jurja

I ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci, učenici Osnovne škole Đurđevac, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od osnovne škole prošetala do trga.

U povorci je sudjelovalo oko 700-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince. Tako su trgom zavladali pantomimičarai, kišni oblaci, morske sirene, podravski svatovi, dinosauri, visibabe, pauci, planeti, mužikaši, glazbeni instrumenti, zlikovci, hreoji, Miki i Mini Mausi, dalmatineri i brojni drugi.

Male maškare pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pohvalio kreativne maske u čijoj su izradi sudjelovali brojni roditelji, odgojiteljice, učitelji i razrednici.

Glavni đurđevečki sudac Mrvica ove je godine za sve zlo umjesto Princa Fašnika okrivio Mobitela, koji je za svoje grijehe platio javnim spaljivanjem na trgu.

Tako su za najljepšu i najoriginalniju kostimiranu predškolsku skupinu proglašene maske vrtićke grupe Zvončići sa temom- Mužikaši, drugo mjesto osvojili su vrtićarci iz Ježića koji su prikazali Podravske svatove. Za najbolju školsku skupinu proglašeni su Pantomimičari iz 3. a,b i c razreda, a drugo mjesto pripalo je Kišnim oblacima iz 2. b i c razreda.

Prvo mjesto za najbolju pojedinačnu masku pripalo je Sireni i Posejdonu, drugo mjesto osvojila je crvenkapica s vukovima, a treće mjesto pripalo je malom laviću.

Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete. Svi sudionici fašenka mogli su popiti čaj, te se zasladiti krafnama. Detaljniju fotogaleriju pogledajte na: https://djurdjevac.hr/gradska-uprava/male-maskare-zavladale-durdevcom-za-sve-lose-okrivljen-i-spaljen-mobitel/

Izvor: djurdjevac.hr


  • Objavljeno, 26. veljače 2020.
  • Kategorija: Novosti
Ostale novosti