Otvorenjem klizališta podno utvrde Stari grad započeo bogati program Adventa u Đurđevcu

Otvorenjem klizališta podno utvrde Stari grad započeo bogati program Adventa u Đurđevcu

Đurđevac je i ove godine u vrijeme Adventa pripremio bogat i sadržajan program.

Blagdansko uređenje grada, žive jaslice, klizalište, štalica s domaćim životinjama i devama, adventski sajam, kreativne radionice, izložbe, veliki blagdanski koncert, kazališne predstave, gastronomska ponuda, dječji doček i doček Nove Godine samo su dio adventskog programa kojeg su osmislile i pripremile brojne ustanove i udruge u suradnji s Gradom Đurđevcom i Turističkom zajednicom grada Đurđevca.

Večeras je podno utvrde Stari grad i svečano otvoren Advent u Đurđevcu. Svečanom otvorenju klizališta i puštanju lampiona s lijepim željama nazočili su brojni građani Đurđevca, Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca koji je službeno otvorio klizalište.

Adventsko selo ove godine smješteno u dvorištu utvrde posjetiteljima je osim klizanja ponudilo i štandove koji u svojoj ponudi nude božićne lampice i domaće proizvode, a tu je gastro kutak Staroga grada koji svojim mirisima mami posjetitelje. Posjetitelji su mogli uživati i u nastupu naše mlade pjevačice Laure Kovačević.

Klizalište će biti otvoreno do 15. veljače, a radit će svakog dana od 10 do 20 sati, klizanje će koštati 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Djeca s područja Grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta klizanja gratis.

– Cijeli grad Đurđevac živi naš Advent koji se po četvrti puta održava u našem gradu i koji je ove godine još bogatiji sadržajno nego do sada. Više od 30 priredbi unutar Adventa će nastojati zadovoljiti ukuse svih naših posjetitelja i od tih programa treba istaknuti žive jaslice sa devama, izložbe, sajmove i koncerte. Više od 1000 sudionika ovaj Advent učinit će čarobnim i vjerujem da će biti najuspješniji dosad, a klizalište koje danas otvaramo poseban je doživljaj – rekao je Mario Fuček iz Turističke zajednice.

Bogat program pripremio je i Muzej Grada Đurđevca. – Prvo nam slijedi promocija albuma Đurđevčica, a nakon toga otvorenje izložbe narodnih nošnja Na putu do mora. U Muzeju će se održati i Adventski koncert Umjetničke škole Fortunat Pintarić, područni odjel u Đurđevcu, a prava božićna poslastica zasigurno je i izložba božićnih jaslica Božiću ususret 2019. koja se otvara 20.12. u 19,00 sati. Već idući dan 21.12. u 19,00 sati otvaramo i našu veliku izložbu Odsjaj izvorne umjetnosti- rekla je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.

– Jaslice se održavaju se treći put u Đurđevcu, a doživljaj živih jaslica upotpunit će deve i ostale životinje iz Hrvatske Sahare. U prikazu i ove godine sudjeluju članovi Gradskog kazališta, a prikaz živih jaslica svake godine sve posjećeniji. Vesele ih ta činjenica kao i pozitivne reakcije ljudi. Ove godine bit će tri uprizorenja živih jaslica, 20. i 27. prosinca, te na blagdan Sveta tri kralja- rekla je Jelena Fusić predsjednica Gradskog kazališta Đurđevac.

Kristina Benko Markovica, voditeljica ŽSV Đurđevčice i potpredsjednica Gradskog vijeća napomenula je kako u adventskim programima sudjeluju sve gradske udruge, a i udruge iz okolnih općina.

– Sve glazbene udruge i pjevači 29.prosinca u 19,00 sati održati će dvosatni Veliki blagdanski koncert u Đurđevcu koji će i ove godine biti humanitarnog karaktera. Ali prvo nam slijedi promocija albuma Božićni napjevi Podravine ŽSV Đurđevčice 7.12. u 19,00 sati Muzeju Grada Đurđevca- istaknula je.

Gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je da je ove godine posebna pažnja posvećena najmlađima koji će osim u klizalištu uživati u igraonicama i dječjem dočeku nove godine.

– Pohvalio bih sve naše udruge, ustanove i sve koji su se uključili u postavljanje klizališta, ali i osmišljavanja cijelog programa. Što se tiče klizališta, besplatno je za djecu s područja Đurđevca koja će se jednom dnevno moći klizati besplatno, a za djecu iz okolnih općina osigurana je gratis karta za tri posjeta. Želimo da klizalište i ove godine bude puno, ali i da našim najmlađima omogućimo ono što mi kao mali imali. Ima zabavnog, ima kulturno-umjetničkog dijela, Advent je stvarno prebogat i vjerujem da ćemo uživati. Nadam se da će snijeg upotpuniti priču– rekao je gradonačelnik.

IZVOR: Grad Đurđevac


  • Objavljeno, 2. prosinca 2019.
  • Kategorija: Novosti
Ostale novosti