Ove subote održan Mali fašenk na Trgu sv. Jurja

Ove subote održan Mali fašenk na Trgu sv. Jurja

I ove je godine mnoštvo zaigranih i veselih maškara ispunilo Trg svetog Jurja. Vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Đurđevac, a i mnogi drugi činili su povorku maškara koja se od Osnovne škole Đurđevac prošetala do trga.

U povorci je sudjelovalo oko 500-tinjak djece, a nakon šetnje gradskim trgom i nastupa žiri je imao zadatak ocijeniti najljepše i najoriginalnije kostimirane skupine i pojedince. Tako su trgom zavladali mali puževi, vlakovi, lego kocke, afrički narodi, pećnice,  putolovci, kasete, balončići, pahuljice, licitarska srca, Štrumfovi, ksilofoni, vještice, superjunaci i brojni drugi, a naučili smo i o važnosti očuvanja planete zemlje te smo se na trenutak vratili i u 80-te.

Paljenje Fašnika ili krijesa tradicionalan je običaj kojim se obilježava kraj karnevalskih ludovanja i povratak svakodnevici. Stoga je na trgu spaljen krpeni lutak koji simbolizira Fašnika kako bi s njim u pepelu nestali i svi grijesi i nestašluci počinjeni za trajanja karnevala.

Najljepšom i najoriginalnijom kostimiranom predškolskom skupinom proglašena je vrtićka grupa Kocikice koje su predstavile afričke narode. Za najbolju školsku skupinu proglašeni su drugi razredi koji su bili veseli balončići.

Prvo mjesto za najbolju pojedinačnu masku pripalo je maloj kaubojki Jani Peroković , drugo mjesto osvojila je Nikolina Đurrišević kao baby Joda, a treće mjesto pripalo je preslatkom pingvinu Ivanu Krčmaru.

Žiri je svim pobjednicima uručio i prigodne poklon pakete, a svi sudionici fašenka uživali su u toplom čaju i ukusnim krafnama.


  • Objavljeno, 20. veljače 2023.
  • Kategorija: Novosti
Ostale novosti