USUSRET USKRSU: Odražana on-line izložba pisanica udruge Peski-Art Đurđevac

USUSRET USKRSU: Odražana on-line izložba pisanica udruge Peski-Art Đurđevac

Tradicionalna izložba pisanica Uskrsu ususret koju udruga Peski-Art Đurđevac organizira uoči blagdana Uskrsa, ove je godine zbog situacije s korona virusom morala biti otkazana u klasičnom smislu. No u želji da kulturni život obogaćuje i u ove dane, Upravni odbor udruge odlučio je izložbu održati ONLINE.

Nakon objave Javnog poziva, na izložbi sudjeluje 49 izlagača iz 7 županija koji se predstavljaju sa oko 250 fotografija svojih uradaka.

Pravo je to bogatstvo kreativnog rada izrade pisanica različitim tehnikama, od tradicionalnih, preko slikarskih do modernih tehnika i različitih materijala, a kojima izlagači čuvaju nematerijalnu kulturnu baštinu upisanu u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske te je tako prenose na buduće generacije.

-Kao organizatori prenosimo zadovoljstvo velikim interesom izlagača i njihovim odazivom, te je iz toga vidljivo da je organizacija i ovakve virtualne izložbe bila uvelike i opravdana. Izložba je objavljena u obliku video prezentacije na youteube te facebooku udruge Peski Art Đurđevac te na web stranici Udruge Peski-Art Đurđevac- rekao je predsjednik udruge Franjo Mihočka.

Linkovi za pregled su u nastavku:

Izvor: Grad Đurđevac


  • Objavljeno, 7. travnja 2020.
  • Kategorija: Novosti