Picokijada

Drage pajdašice i pajdaši,
u Đurđevcu – gradu Picoka svake godine krajem lipnja održava se tradicionalna turistička manifestacija koja se održava kao spomen na legendarnu obranu Đurđevčana od napada Turaka.

Posjetitelji Picokijade imaju prilike uživati u tradiciji, kulturi, običajima i oživljenoj povijesti, degustirati tradicionalna podravska jela i doživjeti podravsku gostoljubivost.

Centralni dio manifestacije je spektakl “Legenda o Picokima“, koji oživljava legendarnu povijesnu pobjedu nad Turcima kroz impozantne scenske, audiovizualne i pirotehničke elemente.

Viteški tabori i prikaz srednjovjekovnog načina življenja, sajam rukovorina, izuzetna gastro ponuda i kulinarska natjecanja, festival kulturnih nematerijalnih dobara, aranžirana kola koja prikazuju tradicijski i težački život kakvog više nema, izložbe, zabavni nastupi samo su dio bogatog i sadržajnog programa Picokijade.

U višednevnom programu sudjeluje preko 2500 članova mnogobrojnih udruga, organizacija, institucija i kreativaca iz cijele Hrvatske. Titula Europske destinacije izvrsnosti u očuvanju nematerijalne kulturne baštine, status zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra RH, titule “Simply the Best“ kao najbolja hrvatska tematska manifestacija i “Suncokret ruralnog turizma“, jamac su kvalitete jedne od najstarijih i najvećih manifestacija kontinentalne Hrvatske, Picokijade.

Web: http://www.picokijada.com
Facebook: Picokijada
Instagram: Turistička zajednica Grada Đurđevca


FOTOGALERIJA